Trudsholms historie

Trudsholms gamle hovedbygning vækker mindelser om en svunden tid. Her er ikke meget fornyet, så stemningen er bevaret.

Se billeder i gallerierne i menuen til højre.

Trudsholms fredede hovedbygning, som er måske landets ældste enkeltstående renæssancebygning, blev opført i 1551.

Det var nogenlunde den samme periode man kunne møde riddere og se turneringer. Trudsholms hovedbygning blev i 1874 kraftigt ombygget, og den har ikke været beboet siden 1990 og er i dag i forholdsvis dårlig stand. Imidlertid er Trudsholm i besiddelse af en god portion middelalderstemning, som understøttes af, at Trudsholm er omgivet af en fredet voldgrav.

Trudsholm anvendes til udstillinger og arrangementer, både for firmaer, foreninger og private, der sætter større pris på en rustik historisk stemning end moderne faciliteter.  Se mere om at leje Trudsholm Gods til en fest her

Oldfruen på Trudsholm

Oldfruen på Trudsholm, Ketty Pedersen, passede i mange år festerne på Trudsholm Gods med en fast hånd og et usvigeligt skarpt blik for detaljen i helheden. Hun fortsatte, til hun var over 90 år, men gik desværre bort i 2015.

I dag viser hendes søn, hushovmester Hans Henning Pedersen, Trudsholm frem og servicerer gæsterne.

Hvis du synes, at du har set Ketty Pedersen før, så kan det meget vel være rigtigt. Hun har nemlig optrådt i flere af Søren Ryge Petersens udsendelser. Første gang var i udsendelsen Ketty og Jens Børre, der blev sendt første gang i maj 2006.

Her ser man Ketty fortælle om sine mange spisestel, og Hans Henning fodrer grise og katte.

Jens Børre, der døde få dage før udsendelsen blev sendt, starter de gamle traktorer op og kører en æresrunde.

Ketty serverer pærevælling for Søren Ryge Pedersen i det hyggelige køkken på Skovgården.

Anden gang var i udsendelsen Oldfruen på Trudsholm, der blev sendt første gang 7. maj 2008. hvor Søren Ryge Petersen bestiller en middag på Trudsholm, og selv medbringer en køkkenhjælper, nemlig Søren Gericke. Johan Scheel fortæller lidt om Trudsholm, Ketty Petersen viser rundt i huset, Alice og Hans Henning tænder op og serverer, Søren Gericke agerer køkkenhjælper for oldfruen i køkkenet, middagen indtages i den hvide spisestue.