Tartelet-opskrift

Tarteletter med fasan og ”rødder”.

Tarteletter er altid en stor succes og bringer altid gensynsglæde
 - disse smager rigtig godt og med en fasansauce med sæsonens
 "rødder" holder vi liv i en dejlig klassiker - nu med fasan.


4 dl fasansuppe


½ dl hvedemel


1 dl mælk


2 gulerødder, 2

persillerødder,

1 pastinak


150 g selleri


1 porre


2 fasanbryster


1 spsk olivenolie


5 stilke timian

salt


friskkværnet peber

citronsaft


12 tarteletter
 


 

Kog fasansuppen af en fasan, hvor lår og bryst er skilt fra skroget.
Lårene koges med, men brysterne gemmes til senere.
For at give suppen kraft, koges toppen af porre, overskud
af knoldselleri og nogle "rødder", samt persille, løg , salt og peber.
Suppen sies først igennem en sigte - derefter igennem et klæde.
Rør melet og mælken sammen, og pisk jævningen i suppen.
Skær rødder og selleri i små tern og porren i skiver.
Kog grøntsagerne i saucen i cirka 5 minutter, og rør af og til, så saucen ikke koger på i bunden.
Steg fasanbrysterne på panden, cirka 5-7 minutter på hver side.
Skær kødet ud i små tern, - pil kødet af lårene og skroget og kom det i saucen.
Tilsæt finthakket timian, og smag saucen til med salt og peber og eventuelt lidt citronsaft.
Varm tarteletterne i ovnen ved 175 grader i cirka 5 minutter.
Sæt tarteletterne på et fad, og fordel saucen i tarteletterne.

Drys med friskkværnet peber, og en lille kvist persille.