Fæld familiens juletræ

Kør i hestevogn og fæld familiens juletræ - varm jer med gløgg og æbleskiver

JUL19---15
JUL19---2
JUL19---4
JUL19---3
JUL19---7
JUL19---12
JUL19---8
JUL19---9
JUL19---10
JUL19---13
JUL19---14
JUL19---6
JUL19---1

 

Det bliver ikke hyggeligere end til Jul på Ryegaard, hvor der er hygge for hele familien. Vi har øvet os i mange år, og 2022 er således 32. gang, vi sælger juletræer.

I kan tage en hestevogn ud i skoven og fælde jeres eget træ. I kan besøge vores hyggelige julemarked. De mindre kan prøve ponyridning. Og I kan hygge jer i det lune Brandsprøjtehus med gløgg, æbleskiver eller en lun ret. Her er noget for hele familien.

Hvordan foregår det der med at fælde sit træ?

I ankommer til juletræsplantagen, hvor I låner en sav. Alle træerne er mærket med farvekoder, der kobler størrelse og pris. De fleste vælger et træ, der er mellem 1,5 til 2 meter i højden. I skal huske, at der også skal være plads til en fod og til stjernen.

Når I har fældet træet, trækker I det op til juletræsnisserne, der hjælper med at sætte et net omkring, så juletræet let kan læsses ovenpå eller ind i bilen eller på trailer.

I betaler for juletræet ude i plantagen. Se priser her

Tilbage på pladsen kan I stille det i vores juletræsparkering, mens I besøger det hyggelige julemarked eller Brandsprøjtehuset, hvor der blandt andet er udskænkning af gløgg, æbleskiver, varm kakao, risengrød samt tarteletter med fyld af vildt. Mellem kl 13 og 16 har du endvidere mulighed for at stille den lidt større sult med vores vildtret, der kan forudbestilles. Læs mere om mad og drikke her.

I det store telt på pladsen er der et stort udvalg af pyntegrønt til dekorationer og pynt, for eksempel gran, mistelten, adventskranse, finske skovkomfuer og meget andet. Vi har masser af træer i forskellige størrelser direkte på pladsen. Vi har flere forskellige slags juletræsfødder.

På den store græsplæner er der ponytræk alle åbningsdage.

Vi har åbent de sidste fire weekender op mod jul lørdage og søndage kl 10-16. 

For flere praktiske oplysninger se her

Tips til træets pleje:

Hvis I har mulighed for at opbevare træet køligt udenfor indtil juleaften, er det det bedste. Det skal helst ikke stå i en kælder pga. mørket, men gerne på en terrasse eller altan. evt. i en spand vand.

Så kan det holde sig meget længe - og i hvert fald til juleaften hvor det skal ind og pyntes.

Alle vores træer er ædelgran eller nordmannsgran, som det rigtig hedder. Før i tiden var det normalt rødgran der blev brugt til jueltræer - men desværre er rødgran ikke nær så holdbar - de taber simpelthen nålene hurtigere.

Vores juletræer har nåletabsgaranti. Hvis det taber nålene før jul - får du et nyt træ.

Læs mere om dyrkning af juletræer her

 

Fæld selv juletræ: Se filmen, der fanger stemningen

 

Udtalelser fra vores gæster

 

” I vores familie er det blevet til en hyggelig juletradition. Det er som et lille eventyr, når man er til Jul på Ryegaard.”

 

- Camilla Albrecht

Kære Ryegaard

Jeg vil bare sige et stort TAK, jeg er en af dem, der kører igennem skoven hver dag på vej til arbejde fra Holbæk til Roskilde.

Her bliver man mødt af det flotteste julelys, nu hvor I har pyntet alle træerne. I er bare med til at det bliver en god dag og, at der trods regn og lune temperaturer kommer en skøn julestemning. Tak for det, det er vi mange der sætter stor pris på. Kan I have en dejlig dag.

- Annette Larsen

Så meget (jule-)hygge på ét sted skal man lede længe efter.

Jul på Ryegaard er en nærværende oplevelse for alle aldre.

At køre med hestevogn ud i skoven giver bare det ekstra, når familien skal ud at finde årets juletræ. Og når man kommer tilbage fra skoven venter varm vildtgryde eller æbleskiver og gløgg, før man kan finde et par gaver til sine kære (eller sig selv) på julemarkedet.

Er man heldig kan man også finde godsejer Johan Scheel og få et par gode historier om godset.

- Mette Esbensen