Trætophytter seks meter over jorden åbne for besøgende

Nye trætophytter seks meter over jorden i Ryegaards Dyrehave er åbne for offentligheden søndag den 11. oktober fra 14-16.

PRESSEMEDDELELSE:

I Ryegaard Dyrehave står to trætophytter nu færdige seks meter over jorden. Siden første spadestik til byggeriet blev taget i januar i år har mange forbipasserende skovgæster undret sig over og spurgt til, hvad der dog skete der midt i skoven.

Nu kan alle interesserede komme og se de færdige hytter på hver 40 kvadratmeter med en stor platform imellem. Søndag den 11. oktober er der åbent for offentligheden fra klokken 14-16. Skovgæster har normalt ikke adgang til hytterne, så benyt denne chance for at opleve hytterne på tæt hold.

Hytterne er bygget på otte jernben og via en lang rampe går man op til hytterne seks meter oppe i trækronerne i den gamle bøgeskov.

Lokale spejdere, møder og overnatning
Hytterne har flere funktioner. For nogle år siden blev den lokale KFUM-gruppe Walburris hjemløs, da det hus, spejderne lejede på Ryegaard og Trudsholm Godser, blev ødelagt. Derfor tog godsejer Johan Scheel initiativ til at bygge nogle nye spejderhytter.

- Denne del af skoven er så fantastisk, at det ville være lidt ærgerligt bare at bygge en almindelig spejderhytte på jorden, så vi prøvede at tænke lidt ud af boksen, siger godsejer Johan Scheel.

Resultatet er meget mere end en almindelig spejderhytte. Og i mellemtiden er der også kommet flere funktioner til, så hytterne ikke kun skal bruges et par gange om ugen af den lokale spejdergruppe.

Det er også muligt at leje hytterne til mindre møder og konferencer på op til tyve personer - og til en eksklusiv overnatning for to.

- Men det bliver ikke her, man kan holde sin fødselsdag eller en anden fest, fortæller godsejeren.

Han håber derimod at tiltrække firmaer og foreninger, der vil holde møder i helt anderledes omgivelser.

- Jeg kunne forestille mig, at det kunne være en god ide både at holde ide-udviklingsmøder og krisemøder her højt til vejrs mellem fuglefløjt og med udsigt over Isefjorden. Her er der rigelig plads til de nye ideer, og jeg tror det er svært at optrappe en konflikt i disse omgivelser, siger Johan Scheel.