Rollespil hyldes af Lola Jensen

Når Ryegaard Park mellem Roskilde og Holbæk om et par uger indtages af rollespilsglade børn fra hele landet, er der plads til leg. Og det er noget familieterapeut Lola Jensen hylder.

Pressemeddelelse:

- Det gode og fantastiske ved rollespil er legen, du kan ikke få mig til at sige noget skidt om det.

Sådan lyder den klare kommentar fra familieterapeut Lola Jensen, blandt andet kendt fra Go' Morgen Danmark, op til et stort rollespilstræf i Ryegaard Park mellem Holbæk og Roskilde i Kristi Himmelfartsdagene 14.-17. maj.

Der er gang i forberedelserne på Ryegaard og Trudsholm Godser, hvor der skal findes plads til sortblodsfolkets lejr, til våbensmeden og til den helstegte pattegris. Der skal slås telte op og laves lejrpladser, så stedet er klar til en rejse 700 år tilbage i tiden til landet Orion.

De rigtig seje unger kan komme til et døgns live-rollespil med overnatning i skoven fra torsdag til fredag. Og ellers er der træf fredag, lørdag og søndag, hvor hele familien er velkommen.

Der bliver underholdning i form af gøglere, musikere, historiefortællere og dueller, når skoven ændrer sig til den 700 år gamle mystiske og eventyrlige verden Orion.

Erfarne kræfter bag
Ryegaard og Trudsholm Godser lægger jord og skov til arrangementet, mens det er pædagog Rene Rusborg, der står for rollespils-delen.

Han arbejder til daglig i en SFO'en på Kirke Hyllinge Skole få kilometer fra Ryegaard og arbejder med rollespil som pædagogisk værktøj og besøger jævnligt skoven med lokale børn. Og han er idemanden bag rollespilstræffet i maj.

- Det er virkelig dejligt, at der er voksne, der lægger deres kræfter i sådan et arrangement. Her får børn mulighed for at få luftet andre sider af sig selv. I rollespil er der mulighed for at komme ud med nogle følelser eller være den, man ikke tør være i dagligdagen, siger Lola Jensen.

I forbindelse med sit arbejde møder hun børn, der har stor glæde af rollespil.

- Børn, der måske ikke er dygtige til eller interesserer sig for fodbold, kan opleve, at i rollespillet kan de være med. Og her øves mange gode egenskaber, blandt andet retfærdighed og tillid. Det store modeord i blandt andet skolen i dag er inklusion, men det er en helt naturlig del af rollespil. Her sker inklusionen helt naturligt, siger Lola Jensen.

En ny måde at bruge godset på
Når rollespils-dagene åbner, så vil der være masser af workshops, underholdning og mulighed for både øvede rollespillere og nysgerrige nybegyndere til at kæmpe, lave et våben, blive sminket og lave styrkeprøver.

Det er første gang, der er rollespil Orion på Ryegaard, men arrangørerne bag håber, det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed. I år er arrangementet støttet af Realdania igennem projektet "Fremtidens Herregård", der har til formål at skabe aktiviteter, der åbner godser og herregårde for offentligheden.