Spejder-mands hus indviet

Unikke trætophytter i Ryegaard Dyrehave blev indviet af borgmester Mette Touborg og med besøg af blandt andre naboerne fra skovbørnehaven.

PRESSEMEDDELELSE:

Der var højt til himlen ved åbningen af trætophytterne i Ryegaard Dyrehave onsdag den 30. september.

Efterårssolen fandt vej mellem trækronerne til de fremmødte på platformen mellem hytterne i seks meters højde.

Her stod borgmester i Lejre Kommunen Mette Touborg for den officielle indvielse af de to trætophytter, som Ryegaard og Trudsholm Godser har opført.

Flere funktioner
Hytterneskal dels være hjemsted for de lokale Walburris-spejdere, der gennem nogle år har levet i midlertidige lokaler, efter deres tidligere hus blev udsat for hærværk. Derudover skal hytterne bruges til dagsmøder for op til 20 personer og til en romantisk overnatning for to personer.

Til indvielsen deltog blandt andre samarbejdspartnere, spejderne og den nærmeste nabo i skoven naturbørnehaven Agersøgaard. Fra et af børnene lød det spontant, da børnene nåede op til hytterne:

- Det er jo spejder-mands hus.

Tak for jeres mod
I sin tale kom borgmesteren ind på den unikke placering i seks meters højde.

- Her kan man tænke både store og små tanker, og de gode tanker kan måske række endnu højere, når man kommer herop, sagde Mette Touborg og tilføjede, at hun godt kan se direktionen fra kommunen holde møde i trætoppene.

- Det er et gemmested, et fristed, et pusterum, hvor man kan få spurvesyn for sagen, lød det endvidere fra borgmesteren, som også roste godsejerparret Johan og Mette Scheel for at have holdt fast i ideen og fået den gennemført på trods af en række forhindringer på vejen.

Godt gemt i trætoppene
For at få lov at opføre hytterne har en række myndigheder været involveret, og sagen har blandt andet været behandlet i Natur- og Miljøklagenævnet.

Nu står hytterne imidlertid - og godt gemt af vejen i trætoppene.

- Jeg vil gerne rose de dygtige håndværkere. De har udført et flot stykke arbejde, og de har formået at få bygget det hele uden at fælde mere end allerhøjst nødvendigt, sagde godsejer Johan Scheel.

Og hytterne står godt gemt i kronerne på de gamle egetræer i seks meters højde, hvor flere grene ind over platformen er bevaret, så gæster får den absolutte følelse af at være midt i trætoppene.

Godsejer Johan Scheel sagde endvidere:

- Håbet er at disse hytter kan medvirke til både at sætte Ryegaard og Trudsholm Godser og Lejre Kommune ind i folks bevidsthed som et sted:

- hvor magien er til stede.
- hvor et mødelokale ikke behøver at ligne alle de andre.
- hvor børn får de bedste muligheder for at udfolde sig som spejdere.
- hvor vi viser, at vi godt kan bruge naturen uden at ødelægge den.

Åbent hus i toppene
I begyndelsen af efterårsferien søndag den 11. oktober fra kl 14-16 er der åbent hus i trætophytterne, hvor skovgæster og andre nysgerrige er velkomne til at kikke forbi og se, hvad spejderne laver og ikke mindst se de unikke hytter i trætoppene.