Ny messe for hele familien åbner på Ryegaard Gods

Der bliver noget for hele familien, når Ryegaard og Trudsholm Godser for første gang byder indenfor til fritidsmesse.

PRESSEMEDDELELSE

Med forårets komme bliver der åbnet for en weekend med masser af aktiviteter og inspiration i parken på Ryegaard Gods.

Godsets park på 80.000 kvadratmeter med et større skovområde bliver for første gang forvandlet til en fritidsmesse i dagene 30. april og 1. maj.

Noget for hele familien
Parken ved godset i Rye mellem Holbæk og Roskilde bliver delt ind i fire områder, hvor der vil være både stande og underholdning og aktiviteter for hele familien.

Der vil således være et område med blandt andet indretning, brugskunst, blomster og delikatesser, et område med alt til udendørslivet og aktivitet i naturen, herunder sport samt haveindretning.
Til de, der kan lide maskiner og larm, bliver der et område med blandt andet biler, havemaskiner og fjernstyret legetøj. Endelig bliver der en "kæledyrs- og fødevare-ø" med både lokale og regionale smagsprøver, tilbehør til dyr og muligheder for at klappe og kæle.

- Vi håber, at vi rammer hele familiens interesser og vil være et udflugtsmål, hvor familien ved besøget enten kan splitte sig op eller følges ad - men under alle omstændigheder vil der være noget for næsten enhver smag, siger godsejer Johan Scheel forud for den første fritidsmesse på Ryegaard.

Ud over stande med varer, bliver der også aktiviteter og underholdning. Blandt andet kommer Holbæk Klatreklub og fra Danish Fly kommer der en helikopter, så der bliver mulighed for at komme til vejrs og se det hele fra oven.
På hvert område bliver der mindst en gratis aktivitet for børn, herunder bål og en halmhoppeborg og mulighed for at prøve en kano eller kajak i voldgraven. Tanken er, at der skal være noget underholdning for børn, så hele familien får noget ud af et besøg på messen.

- Vi har netop åbnet for salg af stadepladser, og udstillere og foreninger får reduceret pris, hvis de deltager med for eksempel et foredrag eller en form for underholdning for publikum, fortæller Johan Scheel.

En bred vifte af udstillere

De første omkring 30 udstillere har tegnet sig for en stand, og det spænder vidt fra for eksempel Toyota Holbæk til Smag Orø, der kommer med lokal produceret honning og smagsprøver på honningkarameller og underholdning for børn.

- Vi vil gerne favne bredt og give mulighed for en slags country fair, hvor der både er mulighed for at få inspiration til den nyeste boligindretning men også køre en tur i hestevogn eller spille med i hønsebingo, så endnu har vi ikke sagt nej til interesserede udstillere, siger Johan Scheel.

Det praktiske omkring booking af stand bliver ordnet fra kontoret på Ryegaard og Trudsholm Godser, men godset samarbejder med en håndfuld lokale, der både er med til at sætte en stemning og også tager kontakt til potentielle udstillere. 

Ryegaard og Trudsholm Godser har et trofast publikum til Jul på Ryegaard fra både hovedstadsområdet og lokalt, og messen bliver markedsført både lokalt og på resten af Sjælland.

- Vi synes, at vores park giver de ideelle betingelser for en god tur med familien og har oplevet en stigende interesse fra forskellige forretningsdrivende både lokalt og regionalt, der gerne vil kunne anvende parken. Vi vil gerne dele den gode stemning i de historiske omgivelser med mange flere og lægger vægt på, at alle tager glade hjem, både udstillere og besøgende, siger godsejeren.

Se mere på www.ryegaard.dk/fritidsmesse/